Despre noi

Cine suntem? 

Sergiu Sîrbusergiu

Montaniard reșițean, de profesie inginer silvic, pasionat de excursii și natură de când mă știu, iubesc și trăiesc muntele din 1999, când am devenit cercetaş în cadrul asociaţiei Cercetaşii Munţilor.

Numeroasele ieşiri şi tabere pe dealurile şi munţii din ţară mi-au trezit simţul aventurii, încrederea în propriile forţe şi dorinţa să cunosc cât mai multe locuri de o frumuseţe naturală atât din ţară cât şi din străinătate.

Astfel am ajuns să tatonez și cu muntele de altitudine, escaladând vârfurile Grossglockner – 3798m, Austria şi Mont Blanc – 4810 m, Franţa, ambele în anul 2009, performanţa montană cea mai importantă pentru mine fiind atingerea Umărului Chapaev – 6134m altitudine, Kazakstan, în anul 2010.

Din 2007 am început să colind ţara în lung şi-n lat, parcurgând majoritatea crestelor montane importante din Romania (Parâng, Rodnei, Godeanu, Făgăraş, Piatra Craiului, Retezat, Bucegi, Ciucaş, Măcin, Călimani, Ceahlău, Hăşmaşul Mare, Apuseni), majoritatea cheilor şi vizitând o sumedenie de obiective culturale şi istorice din ţară.

Pe lângă munte mai sunt pasionat de citit, nutriţie, sport, natură şi tot ceea ce înseamnă frumos şi sunt aici pentru a vă împărtăşi din cunoştintele şi experienţa acumulată.

Patricia Sîrbu (Bús)patri

Arhitect pasionat de drumeții și hoinăreli, născută pe meleaguri arădene, am dezvoltat o adevărată pasiune pentru potecile stâncoase ale crestelor montane.

Muntele și natura le-am iubit dintotdeauna, însă drumeții cu rucsacul în spate fac din 2011, tura de debut făcând-o, printr-o frumoasă aventură de 7 zile, pe crestele munților Piatra Craiului și Făgăraș.

De atunci, munții au fost companionii mei de drumeție în fiecare an, făcând cunoștință cu: Retezat, Godeanu, Bucegi, Ciucaș, Măcin, Călimani, Ceahlău, Hășmașul Mare, Apuseni.

Adevărați prieteni, munții m-au învățat ce înseamnă aventura adevărată, cum pot depăși obstacole care de departe par imposibile, dar de aproape realizam că poteca e bine bătută și pot trece în siguranță, ce înseamă să înțeleg ritmul profund al lumii ce mă înconjoară, fiecare aventură fiind un prilej de cunoaștere și autocunoaștere.

Când nu străbat munţi, văi sau chei, îmi place să-mi meţin mintea ageră cu o carte bună, să fac sport pentru a mă menţine în formă pentru viitoarele plimbări în bocanci, să-mi răsfaţ retina cu frumuseţea lumii care ne înconjoară… şi sunt pasionată de hărţi, atât le analizez până ajung să le memorez 😛 . Vă voi povesti multe lucruri interesante pe blog şi nu doar despre hărţi!

 Daria Moțdaria

Cunoașterea lumii și descoperirea altor culturi au fost dintotdeauna o pasiune pentru mine, ajungând să transform această pasiune în profesie prin absolvirea Facultății de Turism.

Îmi place să călătoresc, să descopăr locuri inedite și mai ales să aflu poveștile locurilor pe care le vizitez, căci fiecare loc cu farmec ascunde o poveste pe măsură.

Orașe fascinante din Statele Unite, Spania, Italia, Belgia, mi-au îmbogățit jurnalul de călătorii, dar și multe locuri frumoase din România, căreia i-am dedicat un capitol special spre a  descoperi-o cu adevărat.

O ieșire în natură, plină de aventură în Țara Hațegului m-a adus mai aproape de ce înseamnă proiectul Summit Adventure.

Pe lângă turism, iubesc fotografia și limbile străine, iar în timpul liber îmi place să citesc o carte interesantă, să învăț despre nutriție și să fac sport pentru a mă menține în formă.

De ce un blog?

sigla profil blog

Având la activ numeroase ture prin țară și o prietenie bine sudată, dorim să îți oferim inspirație pentru viitoarele tale hoinăreli, excursii, drumeții şi aventuri.

Ideea acestui blog s-a născut din dorința de a pune cap la cap informații utile, bine structurate, relevante și sfaturi de călătorie, pentru că știm cât de dificil este să găsești toate acestea într-un singur loc, bine sintetizate, atât de necesare când vrei să planifici o ieșire de weekend sau o vacanță.

Descoperă turele ce le-am făcut, unde pe lângă întreaga poveste a aventurii afli și date mai tehnice cum ar fi timpii de traseu, ruta recomandată, echipamentul necesar și o sinteză a turei. De asemenea poți afla mai multe despre obiectivele turistice  ce merită cu adevărat vizitate.

Prin toate acestea dorim să facem cunoscute atracțiile turistice din România, prin împărtășirea experiențelor noastre trăite în aceste frumoase locuri, pentru a putea fi apreciate la adevărata lor valoare și să te ajutăm să te bucuri și tu de ele, trăind la rândul tău minunate aventuri pe aceste meleaguri.

Citeşte-ne poveştile şi pornesţe şi tu într-o aventură!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: