Aventuri prin Munţii Apuseni

Data: august 2015

Durată: 6 zile

 

Ziua 1

6:00 Timişoara – sat Meziad – 209 km – aprox. 3 h 30 min.

Ruta: Timişoara – Arad – Chişineu Criş – Salonta– Tinca – Holod – Vintere – Răbăgani –Pocola– Remetea – Meziad

10:00 Peştera Meziad (vizitare) – 45 min.

12:00 sat Meziad – sat Roşia – distanţă 23 km – aprox. 30 min.

Ruta: Meziad – Remetea– Roşia

14:00 Peştera Farcu (vizitare) – 20 min.

15:00 Cheile Cuţilor (circuit, punct roşu 6949554_orig) – aprox. 1 h 

16:30 Moara cu apă din Roşia

17:00 sat Roşia – canton Glăvoi – distanţa 60 km – aprox. 1 h 30 min.

Ruta: Roşia – Remetea– Beiuş – Sudrigiu – Pietroasa – canton Glăvoi

19:00 Cazare: cort

 

Ziua 2

10:00 Canton Glăvoi – Balcoane – Dolina 3 – Dolina 1 – Dolina 2 = Cetăţile Ponorului (circuit, punct albastru PA) – Poiana Ponor – Avenul Gemănata, Negru, Pionierilor, Acoperit = Lumea Pierdută (circuit, cruce galbenă CG) – Glăvoi – 8-9 h

19:00 Camping Glăvoi

Cazare: cort

 

Ziua 3

10:00 Camping Glăvoi – Piatra Galbenei – Gheţarul Focul Viu – Poiana Florilor – Cheile Galbenei – Izbucul Galbenei – Avenul Borţig – Balcoanele Ponorului – Camping Glăvoi (circuit, punct galben PG.png + PA) – 8 – 9 h

19:00 Camping Glăvoi

Cazare: cort

 

Ziua 4

10:00 Camping Glăvoi – Cabana Vărăşoaia10 km – 30 min.

11:00 Poiana Vărăşoaia – Peştera Cetăţile Rădesei – Belvedere – Căpiţa –Vl. Someşului – Peştera Honu –  Peretele Cuciulatei – Peştera Moloch – Peştera Cetăţile Rădesei (pe la balcoane) – Poiana Vărăşoaia – (circuit, punct roşu 6949554_orig) 5-6 h

16:00 Cabana Văraşoaia – Padiş15 min.

17:00 Padiş – sat Gheţari – 100 km – 2 h 30 min.

Ruta: Padiş – Pietroasa – Sudrigiu –Ştei – Câmpani – Gârda de Sus – sat Gheţari

18:00 Cazare: cort

 

Ziua 5

10:00 sat Gheţar – Peştera Gheţarul de la Scărişoara – 10 min. (punct roşu 6949554_orig)

Vizitarea peşterii Scărişoara50 min.

11:30 sat Gheţar – Gârda Seacă – sat Casa de Piatră15 km1 h

12:30 sat Casa de Piatră – Peştera Coiba Mare – Peştera Coiba MicăPeştera Gheţarul de la Vârtop – sat Casa de Piatră – aprox. 1 h 30 min.

Vizitarea peşterii Gheţarul de la Vârtop30 min.

14:00 sat Casa de Piatră – Gârda de Sus14 km45 min.

15:00 Gârda de Sus – Peştera lui Ionele – Cheile Ordâncuşii – Gârda de Sus – aprox. 1 h

16:30 Gârda de sus – Vârtop – DN 75 – Groapa Ruginoasa18 km30 min.

17:00 maşină – Groapa Ruginoasa – maşină – (bandă galbenă BG) 1h 30 min.

18:30 Groapa Ruginoasa – DN75 – sat Sighiştel – 35 km – 1 h

Ruta: Groapa Ruginoasa – DN75 – Băiţa – Câmpani – Sighiştel

19:30 Cazare: cort

 

Ziua 6

10:00  sat Sighiştel – Valea Sighiştelului – Cheile Sighiştelului – sat Sighiştel –(triunghi albastru TA) – 2 h 30 min.  3 h

13:00 sat Sighiştel – Timişoara – 200 km3 h 30 min.

Ruta: Sighiştel – Vaşcău – Gurahonţ – Buteni – Şiria – Arad – Timişoara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: